Gepubliceerd op januari 23rd, 2013 | door Jeroen

Maxine Nightingale – Right Back Where We Started From

Dit nummer stond op een verzamelelpee van mijn oudere broer. Ik mocht zijn platen draaien, mits ik er voorzichtig mee was. Ik was 7, en dit liedje vond ik met afstand het mooiste op die verzamelplaat. Het nummer is in 1975 geschreven door Pierre Tubbs en Vincent Edwards. Naar verluidt schreven ze het liedje in 7 minuten, op weg naar het ziekenhuis waar de vrouw van Tubbs op het punt van bevallen stond.   

Maxine Nightingale wilde het nummer in eerste instantie niet eens opnemen; later ging ze akkoord als het nummer zou worden uitgebracht onder een pseudoniem. Ze wilde ook niets weten van royalties, het sessietarief van 45 dollar voor het inzingen was voldoende. Nightingale werd omgepraat: ze zou de royalties accepteren en het nummer zou toch worden uitgebracht onder haar eigen naam.

Tags:


Over de AuteurBack to Top ↑