Gepubliceerd op januari 31st, 2013 | door Jeroen

California Guitar Trio – Bohemian Rhapsody

Het is niet helemaal duidelijk waarom de groep zichzelf het California Guitar Trio noemt, want geen van de gitaristen komt uit Californië. Bert Lams komt uit Brussel, Hideyo Moriya uit Tokio en Paul Richards uit Salt Lake City.

Ik heb de groep leren kennen toen ik eindredacteur was van muziektijdschrift Aloha (dat later Revolver is gaan heten). Ik zat tegenover hoofdredacteur Tjerk Lammers (een bekende naam in de muziekjournalistiek) en achter hem stond een grote, stalen archiefkast waar cd’s in werden opgeborgen die ooit waren gerecenseerd, maar op de redactie zijn blijven liggen. Met Tjerk Lammers kreeg ik een dispuut over ‘Oerend Hard’ van Normaal. Hij schreef dat het nummer uit 1976 kwam, ik verbeterde dat in 1977. “Heb je het nagekeken?” vroeg hij. “Nee”, zei ik, want ik wist zeker dat ik gelijk had. Maar Lammers betwistte mijn gelijk en zei: “Ik ga het nu nakijken. Als jij gelijk hebt, mag je een stapel cd’s uitzoeken.” Hij wees op de kast achter zich. Lammers pakte de muziekencyclopedie en zocht glimlachend de gewenste informatie op, ervan overtuigd de eindredacteur op een fout te hebben betrapt. Hij klapte het boek dicht en liet het op zijn bureau vallen. “Verrek, je hebt gelijk.” Dat wist ik natuurlijk wel, maar ik haalde bescheiden mijn schouders op. “Oké, be my guest”, sprak hij, op de cd-kast wijzend. “Zoek maar uit.”

En zo maakte ik kennis met het California Guitar Trio.

Tags:


Over de AuteurBack to Top ↑