Lijstjes

Gepubliceerd op januari 23rd, 2013 | door Jeroen

0

Bijbelse manieren om aan een vrouw te komen

1. Zoek een aantrekkelijk oorlogsslachtoffer, neem haar mee naar huis, scheer haar hoofd, knip haar nagels en geef haar nieuwe kleren. Daarna is ze van jou. (Deuteronomium 21:11-13)
2. Zoek een prostituee en trouw met haar. (Hosea 1:1-3)
3. Koop een stuk land en krijg een vrouw als deel van de overeenkomst. Boaz (Ruth 4:5-10)
4. Ga naar een feest en verberg je. Als de vrouwen komen om te dansen, pak er dan eentje en neem haar mee om je vrouw te worden. Benjaminieten (Rechters 21:19-25)
5. Kom overeen om zeven jaar te werken om in ruil daarvoor een vrouw te mogen trouwen. Laat je bedonderen door de verkeerde vrouw te trouwen. Werk dan opnieuw zeven jaar voor het verkrijgen van de vrouw die je in eerste instantie wilde trouwen. Jacob (Genesis 29:15-30)
6. Snij 200 voorhuiden af van de vijanden van je toekomstige schoonvader en krijg in ruil daarvoor zijn dochter. David (1 Samuël 18:27)
7. Word de heerser van een grote natie en organiseer een schoonheidswedstrijd. Ahasverus (Esther 2:3-4)
8. Als je iemand ziet die je wel wat lijkt, ga dan naar huis en vertel het je ouders door te zeggen: “Ik heb een vrouw gezien, ga haar voor me halen.” Als je ouders je beslissing in twijfel trekken, zeg dan simpelweg: “Ga haar voor me halen. Zij is degene die ik wil.” Simson (Rechters 14:1-3)
9. Breng een man om het leven en neem zijn vrouw. (Wees er wel op voorbereid vier zoons te verliezen.) David (2 Samuël 11)
10. Wacht tot je broer sterft en neem de weduwe als vrouw. (Het is niet eens een idee, het is de wet.) Onana en Boaz (Deuteronomium of Leviticus, voorbeeld in Ruth)
11. Een vrouw? NIET! Paulus (1 Korinthiërs 7:32-35)

Tags: ,


Over de AuteurBack to Top ↑