Lijstjes

Gepubliceerd op januari 22nd, 2013 | door Jeroen

0

15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te worden

Altijd gelijk willen hebben
Kun je de gedachte dat je het bij het verkeerde eind hebt niet verdragen? Blijf je aandringen op je gelijk, zelfs wanneer er belangrijke relaties op het spel staan? Het is al die moeite niet waard. Vraag jezelf af: “Wat is beter? Mijn gelijk halen, of de vriendschap behouden?”

Drang naar controle
Wees geen controlefreak en wees bereid om je drang naar controle over situaties en mensen op te geven. Laat anderen toe te zijn wie ze zijn en je voelt je direct veel beter.

Beschuldigingen
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en stop met anderen de schuld te geven.

Negativiteit
Raak niet verstrikt in een negatieve spiraal. Geloof in jezelf, geef jezelf kansen en denk niet altijd het slechtste over jezelf.

Leg jezelf geen limieten op
Stop met jezelf limieten op te leggen over wat je wel en niet kunt bereiken. Spreid je vleugels en vlieg zo hoog als je kan, zonder op voorhand aan je plafond te denken.

Klagen
Klaag niet over alles en iedereen. Niets of niemand kan je ongelukkig maken als je dat zelf niet toelaat. Laat het niet toe en wees positief.

Kritiek
Stop met voortdurend anderen te bekritiseren. Alle mensen zijn uniek, maar tegelijkertijd hetzelfde. We willen allemaal gelukkig worden, liefhebben en geliefd worden. Kritiek is geheel overbodig.

Indruk maken
Probeer niet zo hard iemand te zijn die je niet bent, want zo maak je echt geen indruk. Integendeel, anderen voelen zich juist aangetrokken tot jou wanneer je alle maskers afwerpt en de echte ‘jij’ onthuld wordt.

Verzet tegen verandering
Verandering is goed en is het enige wat je van A naar B kan brengen. Je verzetten tegen verandering is dan ook het slechtste dat je kunt doen.

Etiketten
Stop met een etiket te plakken op alles en iedereen die anders is dan jij. Je verstand werkt enkel als het openstaat voor nieuwe dingen.

Angst
Angst is vaak een illusie. Angst bestaat niet echt – jij bent degene die het creëert.

Excuusjes
Stop met smoesjes. In 99.9% van de gevallen zijn ze niet echt en verdoezelen ze de waarheid.

Het verleden
Het verleden loslaten is niet vanzelfsprekend, vooral wanneer het verleden zo mooi lijkt in vergelijking met het heden, en je bang bent voor de toekomst. Maar het heden is alles wat je hebt. Stop met in het verleden te leven en leef in het hier en nu in alles wat je doet, met een oog op de toekomst. Alleen zo kun je genieten van het leven.

Banden
Leer los te laten. Geef niet op waar je van houdt, maar laat de zaken los die je onbewust aan banden leggen en je begrenzen.

Leven naar de verwachtingen van anderen
Je leven is van jou en van jou alleen. Te veel mensen doen alsof hun leven anderen toebehoort. Ze leven naar de waarden, normen en het verwachtingspatroon van hun ouders, vrienden, vijanden, leraren, overheid en media. Maar jij niet, jij moet luisteren naar wat je innerlijke stem zegt. Je moet ontdekken wat je gelukkig maakt en dat nastreven. Je hebt maar één leven. Gebruik het om te doen wat jij, en niet anderen, belangrijk vindt.

(Bron: Express.be)

Tags: ,


Over de AuteurBack to Top ↑